Selecteer een pagina

Staat de jaarlijkse APK keuring in je agenda en wil je niet meer langs een garage die onnodig hoge kosten vraagt voor het controleren van je auto? Zet je zoektocht in naar een voordelige APK keuring die je in Leeuwarden laat uitvoeren.

In deze blog lees je wat je kunt verwachten van de garage die ondanks de lage kosten toch een heel kwalitatieve APK keuring weet uit te voeren. Door de beste monteurs in te zetten, zal je auto aan de volgende punten onderworpen worden, zodat jij wegrijdt in een goedgekeurde bolide of in een wagen waarvan een aantal onderdelen met zorg worden gerepareerd.

Wat te verwachten bij een voordelige APK keuring in Leeuwarden?

Als je een voordelige APK keuring in Leeuwarden laat uitvoeren, dan wil je toch weten wat je kunt verwachten van de garage die in onze Friese hoofdstad is gevestigd. Je hoopt immers op een goede autodealer zonder eerst een lange reis af te moeten leggen.

Controleronde in de auto

Breng je je auto weg om die te laten keuren, dan kun erop vertrouwen dat de wagen van boven tot onder wordt gecontroleerd. De monteur heeft een standaard routine die hij uitvoert terwijl hij alle auto-onderdelen bij langs gaat. Hij onderzoekt of de onderdelen goed werken, of en in hoeverre er sprake is van slijtage en aan welke punten de auto voldoet om door de APK keuring te komen. Denk aan de volgende controlepunten die op het lijstje van de monteur staan:

  • Verkeersveiligheid
  • De werking van de remmen
  • De wielophanging
  • De sterkte van de schokdempers
  • De kwaliteit van de banden
  • De stuurinrichting
  • Verlichting en carrosserie
  • De bijdrage aan het milieu
  • De mate van uitstoot van uitlaatgassen
  • Roetmeting of viergasmeting

Onderdelen repareren

Een voordelige APK keuring aan je auto laten uitvoeren betekent niet automatisch dat er geen mogelijkheden zijn om onderdelen te laten repareren. Wanneer er tijdens de keuring zaken aan het licht zijn gekomen die extra aandacht vragen, dan is een grote of kleine beurt aan de auto op zijn plaats. Als uit de APK keuring blijkt dat een aantal onderdelen aan vervanging toe zijn of gerepareerd moeten worden, dan kun je erop rekenen dat de monteur deze taak op zich neemt. Met de kwaliteit die de autogarage levert, rijd jij na een voordelige APK keuring en een grondige reparatie weer met goede moed weg om de nodige kilometers in je wagen af te leggen.

Naast een voordelige APK keuring ook een regelmatige onderhoudsbeurt

Niet alleen voor de voordelige APK keuring die je in Leeuwarden laat uitvoeren, ga je naar de autogarage. Af en toe heeft je auto een goede onderhoudsbeurt nodig om er verantwoord in te blijven rijden. Ook in de onderhoudsbeurt wordt je auto onder de loep genomen aan de hand van een lijst met vaste checkpunten. Daarnaast checkt de monteur onder andere de oliepeil van je motor en vult die indien nodig aan. Het is belangrijk je auto goed te onderhouden en er op tijd bij te zijn wanneer dashboardlampjes knipperen. Je wilt de wagen waar jij afhankelijk van bent immers niet laten versloffen.

Op zoek naar een voordelige APK keuring in Leeuwarden?

Wil je je auto naar een garage in Leeuwarden brengen die een voordelige APK keuring uitvoert? Kijk online rond naar betrouwbare garages die zich in deze hoofdstad vestigen. Vergelijk de prijzen van de verschillende keuringen en let daarbij ook op eventuele bijkomende kosten wanneer je een reparatie laat uitvoeren. Zorg dat je je van tevoren voldoende laat informeren door de garagehouder, zodat je precies weet wat je kunt verwachten van de uitvoering van de APK keuring én van het totale kostenplaatje.