Selecteer een pagina

Romantiek, kriebels en een gelukkig gevoel. Het huwelijk zoals wij dat nu kennen is een dag vol liefde en geluk. Het is voor ons vanzelfsprekend en heel normaal. De meeste van ons willen later graag trouwen en houden zich vast aan deze traditie. Zo huren mensen nog altijd een Trouwauto Utrecht. Maar we staan er nooit bij stil hoe het huwelijk nou eigenlijk ontstaan is. Hoe heeft het huwelijk zich nou eigenlijk in de loop van de jaren ontwikkeld? Ben jij hier benieuwd naar, blijf dat vooral verder lezen!

Hoe begon het?

Vroeger was trouwen anders dan zoals wij het nu kennen. Het ging niet vrijwillig of uit liefde. We konden niet trouwen met degene die ons gelukkig maakte. Het werd meer omschreven als een verplichting en het was vaak niet de keuze van de mensen zelf. De voornaamste reden waren de economische belangen, dit speelde een enorm grote grol. In plaats van dat de bruid bepaalde met wie zei wou trouwen deden de ouders dit. 

De 17e eeuw

Rond de 17e eeuw werd het huwelijk grotendeels nog wel geregeld door de betrokken families. Maar in deze tijd werd er al wel meer gelet op de interesses en achtergronden van de bruid en bruidegom. Een ander groot verschil vergeleken met de middeleeuwen was dat de bruid maar ook de bruidegom mochten aangeven of ze de gekozen partner eigenlijk wel geschikt vonden. In deze tijd kwam er steeds meer gelijkheid tussen de man en vrouw.

De tijd van nu

Gelukkig heeft het huwelijk zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot iets moois. We trouwen met de genen die ons gelukkig maakt en waar we van houden. Het is geheel uit liefde en het brengt een gelukkig gevoel met zich mee. Het is nu iets waar je echt en bewust voor kiest. Het gaat allemaal stapje voor stapje. Het begint vaak met samenwonen, kinderen krijgen en het kopen van een huis. Tegenwoordig wordt er getrouwd in een klassieke trouwauto zonder chauffeur. Het is niet meer iets noodzakelijks zoals dat het vroeger wel was.