Selecteer een pagina

Het afsluiten van een leasecontract en hierbij dus het leasen van een auto is iets wat in veel situaties uitkomst kan bieden. Als je voor je werk veel moet reizen, bijvoorbeeld. Of als je zzp’er bent, en je wil niet een auto volledig aanschaffen. Het leasen van een auto kan dan zeker uitkomst bieden. Maar je wil dan natuurlijk wel een goede keuze maken – het is een auto waar je waarschijnlijk veel kilometers in gaat maken, en dus is het ook wel fijn als je een auto hebt die prettig rijdt. Maar hoe kies je de voor jou geschikte leaseauto?

Doe eens gek, kies iets anders

Het is logisch dat je sneller gaat voor een auto die je anders wellicht niet gekozen had. Het is toch een kans om een luxere of duurdere auto te ‘bezitten’ die je anders niet uitgekozen zou hebben. Ga niet te ver en maak nog wel een verstandige keuze, aangezien je toch maandelijks de kosten voor de auto zal moeten betalen. Maar wil je misschien eens kijken naar een wat luxere auto of ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe een elektrische auto rijdt? Dan is dit wel de manier om erachter te komen.

Het is belangrijk dat, als je een auto gaat leasen, je wel een beetje comfortabel wordt met de auto. Je moet natuurlijk veel kilometers maken en dit wil je zo veilig en prettig mogelijk doen. Kies je voor het eerst een handgeschakelde auto terwijl je een automaat gewend bent? Dan kan dat wennen zijn en ervoor zorgen dat je misschien iets minder netjes rijdt op de weg. Je wil ongelukken voorkomen en gewoon een veilig gevoel hebben. Kies dus niks wat buiten je comfort zone ligt en maak altijd een goede proefrit voordat je de knoop doorhakt.

Maak gebruik van shortlease

Ben je bang dat je een keuze maakt waar je na een tijdje niet meer achter staat? Maak je geen zorgen, want met shortlease is dit geen probleem meer. Je zit namelijk niet vast aan een contract voor bijvoorbeeld twee jaar, maar je kunt hem na een korte tijd al maandelijks opzeggen. Zeker voor mensen die in een onzekere situatie terecht kunnen komen, of mensen die regelmatig willen wisselen van het model dat ze leasen, is shortlease een goede oplossing en zeker iets wat ze als mogelijkheid mee moeten nemen. Want het is wel zo fijn als je de zekerheid hebt dat je het op kunt zeggen wanneer nodig en zo nooit voor verassingen komt te staan. Zoek naar een shortlease Amsterdam bedrijf of kijk wat in de buurt zit en ontdek de mogelijkheden.