Selecteer een pagina

De band zijn ongetwijfeld heel belangrijk voor een auto. Zonder banden krijg je simpelweg geen beweging in het voertuig. Voor SUV’s zijn banden helemaal belangrijk, SUV staat namelijk voor ‘sports utility vehicle’. En dat wil zeggen dat het een combinatie is van een voertuig dat passagiers vervoert en ‘off-road techniek’. Off-road voortuigen zijn oorspronkelijk bedoeld om van de wegen af te gaan, vandaar ‘off-road’ en hebben daarom banden met een dikker profiel. Zo is dit ook geïntegreerd in SUV’s. In dit artikel lees je over hoe je de banden kiest voor je SUV.

Welke banden heb je?

Er zijn verschillende banden die op een voertuig gezet kunnen worden, elk met andere eigenschappen. Natuurlijk heb je de welbekende seizoensgebonden banden zoals winterbanden en zomerbanden. Zomerbanden zijn over het algemeen geschikt voor het hele jaar door, behalve als het heel glad is natuurlijk. In dat geval kun je beter kijken naar winterbanden, deze hebben namelijk een profiel dat geschikt is voor gladheid. Op die manier rijd je veiliger over de weg en heb je simpelweg meer grip.

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden is het profiel en de afmetingen. Hoe breder de band, des temeer grip je hebt.

Hoe kies je dan een band?

Zoals gezegd gaat het bij een SUV om een verhoogd voertuig dat weg heeft van off-road techniek. Als we dan gaan kijken naar de opties die je hebt bij het uitzoeken van een band dan is de breedte belangrijk. Afhankelijk van het type SUV is de breedte van een SUV-band over het algemeen breder dan een normale band. Dit heeft te maken met de proporties van een SUV. Een groter voertuig heeft nu eenmaal grotere banden nodig. auto-onderdelen24.nl heeft veel opties. Je kunt zelf helemaal de samenstelling van de afmetingen bepalen en op maat bestellen. Dit wordt dan ook geadviseerd om te doen. De afmeting die je nodig hebt kun je vinden op de zijkant van je banden.