Selecteer een pagina

Is het rijbewijs ingevorderd omdat je te snel hebt gereden? Vervelend natuurlijk! Uiteraard wil je zo snel als mogelijk het rijbewijs weer terughebben. NIets is zo vervelend dan aangewezen te zijn op de fiets en het openbaar vervoer als je de auto gewend bent. Het kan nog vervelender zijn als je het rijbewijs nodig hebt om je brood te verdienen. Wat moet je doen om het rijbewijs snel terug te krijgen? We delen graag onze tips.

Wanneer wordt het rijbewijs ingevorderd?

Het rijbewijs wordt ingevorderd wanneer iemand 50 kilometer of meer te hard heeft gereden buiten de bebouwde kom. Wanneer iemand binnen de bebouwde kom 30 kilometer of meer te hard rijdt wordt het rijbewijs ook ingevorderd. Als er aan de weg gewerkt wordt dan kunnen er andere snelheden gelden. Het is dan vaak ook afhankelijk van de totale situatie.

Een bezwaarschrift indienen

Het is belangrijk om direct en snel actie te ondernemen. Wanneer de bezwaartermijn verlopen is sta je eigenlijk machteloos. Het is verstandig om met de hulp van een advocaat een bezwaarschrift op te stellen. Soms is het mogelijk om er met een boete af te komen. Soms kan het ook een hele procedure worden en de zaak voor de rechter komen. De advocaat is dan de steun en toeverlaat. Het is ook belangrijk om te controleren of de politie alles volgens het boekje heeft gedaan. Het kan van invloed zijn op de hele zaak.

Een advocaat inschakelen

Het is verstandig om een advocaat in te schakelen. Een advocaat weet precies wat er gebeurt en wat de beste volgende stap is om het rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen. Een advocaat kan precies aangeven wat het beste is om te doen. De advocaat kan adviseren om een klaagschrift te versturen om zo het proces te versnellen. Het proces om het rijbewijs terug te krijgen.

Beter op letten!

In vervolg is het uiteraard belangrijk om beter op te letten. Houdt de snelheidsborden goed in de gaten of koop een navigatie die de snelheid aangeeft. Ze zijn tegenwoordig zo in te stellen dat ze duidelijk aangeven dat je te hard rijdt. Het zal je helpen om veel nare bekeuringen buiten de deur te houden. Ook zal het je helpen om niet meer 30 of 50 kilometer te hard te gaan per uur. Wel zo gemakkelijk.