Selecteer een pagina

Onderhoud aan je auto is een van de dingen waar je niet aan zult ontkomen. Zo hebben sommige onderdelen minder haast dan andere om te vervangen, hier ook de airconditioning. Veel mensen vinden het onderhouden van hun auto maar een dure zaak, daarom worden reparaties en onderhoud ook vaak te lang uit gesteld. Het onderhoud van je airco is een must als je hier nog graag lang van wilt genieten.

Welke soorten kennen we in de auto?

De meeste auto’s van deze tijd beschikken wel over een soort van airconditioning. Hier zijn vaak 2 verschillende versies van. Zo hebben we de bekende airco die de auto continu verkoeld, en de climate control.

Maar nu vraag je je waarschijnlijk af wat is nu dit verschil? Dit gaan we je hier onder uitleggen.

Airco

Een airco in de auto is een simpele versie van verkoeling, hij zal continu blijven blazen om jou een aangename temperatuur te geven. Het nadeel hiervan is dat de ruimte nooit op een temperatuur blijft en je constant koude lucht op je krijgt. Voor kleine afstanden is dit een fijn gevoeld, maar als je grotere afstanden moet afleggen za dit al snel als niet prettig worden ervaren.

Climate control

De andere versie is de climate control. Deze zorgt er voor dat de auto omgeving een constante temperatuur vast houdt. Als je de temperatuur op 20 graden zet zal de auto zich verkoelen naar een aangename 20 graden omgeving waar je fijn in kunt functioneren. Deze functie kun je zowel in de zomer als de winter gebruiken.

Hoe werkt nou een airco systeem?

Wat is airconditioning en hoe werkt het? Dit is een vraag die vaker voorbij komt bij ons. In het kort gezegd blaast de airco geen koude lucht, maar deze verkoelt de bestaande lucht naar een koelere temperatuur. Airco’s onttrekken de omringende lucht van warmte, hierdoor kan de airco de verkoelde lucht vervolgens de auto in laten blazen.

Wat moet ik doen als mijn airco kapot is?

Je kunt er voor kiezen om je airco te laten repareren bij een kundige garage, dit brengt vaak veel kosten met zich mee maar dan doet deze het wel weer.

Een andere optie is om de reparatie zelf uit te voeren. Hier op Onderdelenshop24.com vindt je alle onderdelen die je maar nodig bent voor het inbouwen en repareren van jouw airco. Het is wel raadzaam om zelf eerst te kijken of je deze klus kunt uitvoeren, je hebt hier wel een ruimte voor nodig en kennis van reparaties. In sommige gevallen is het ook mogelijk om zelf onderdelen aan te leveren bij een garage, dit kan nog wel geld schelen af en toe. Ga je dit jaar op vakantie met de caravan? zorg dan ook dat je caravanverzekering goed geregeld is.