Selecteer een pagina

Een auto tot je beschikking hebben is iets waar de meeste mensen op een dag mee te maken zullen krijgen. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om aan een auto te komen. Zo heb je de keuze om een auto te kopen, maar ook om een auto te leasen.  In Nederland zijn er rond de 1,1 miljoen leaseauto’s. Daarvan is driekwart zakelijk en de rest worden particulier gebruikt en zijn dus private lease.

Private lease krijgt meer populariteit

Private lease wordt steeds populairder vanwege de zorgeloze mobiliteit. Je komt niet voor verrassingen te staan. Je doet namelijk geen grote investering. Daarnaast loop je geen risico’s voor een vaste prijs per maand. Naar verwachting zal private lease nog verder groeien, voornamelijk omdat mensen er erg enthousiast over zijn en de CO2 uitstoot omlaag wordt gebracht. Wanneer je een elektrische auto wil gaan rijden is private leasen een slimme zet. Net zoals bij overige auto’s is er geen sprake van een hoge investering, is er weinig sprake van risico en word je ontzorgt. Zowel de laadpas en laadpaal wordt voor je geregeld.

Voor wie is private lease geschikt?

Voordat je een auto koopt moet je naar je huidige financiële situatie kijken. Wanneer je geld hebt voor een tweedehandsauto is het altijd goedkoper om deze te kopen in plaats van private leasen. Hierbij komen nog wel de maandelijkse kosten voor verzekering, wegenbelasting en eventuele reparatiekosten.  De kosten kunnen hierdoor al vrij snel oplopen, in dat geval is private lease een goede optie. Hierbij rijd je ook nog eens in een nieuwe auto.

Waar moet op gelet worden bij het private leasen

Wanneer je een private leaseauto hebt betekend dat een extra lening. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor het aanvragen van een hypotheek. De bank brengt maar liefst 65% van het maandelijkse leasebedrag in mindering op je maximale maandelijkse woonlasten. Houd er dus rekening mee wanneer je een hypotheek wilt afsluiten voor het kopen van een huis.

Wanneer je besluit om voor een leaseauto te gaan moet je opletten dat de leaseaanbieder het Keurmerk Private Lease heeft. Met dit keurmerk wordt aangegeven dat de aanbieder aan de vereiste regels en voorwaarden voldoet.