Selecteer een pagina

Als iets niet vies wordt, dan hoef je het ook niet schoon te maken. Een simpele maar oh zo ware uitspraak. Helaas lukt het niet altijd om iets ook echt schoon te houden, en kan het gemakkelijker zijn om ervoor te kiezen zo nu en dan goed schoon te maken. Hoe zit dat bij jouw auto?

Voor altijd als nieuw?


Een auto die helemaal nieuw is, zo uit de fabriek. Als je er wel eens in eentje hebt gereden, dan herken je de geur waarschijnlijk uit duizenden. Een nieuwe auto, helemaal schoon; een geur waar een liefhebber behoorlijk enthousiast van kan worden.

Helaas verdwijnt dit geurtje al snel, en is je auto als je niet oppast ook al snel niet meer ‘zo goed als nieuw’. Je auto is een ‘gebruiksvoorwerp’, eentje die in alle weersomstandigheden buiten is, en dus sowieso viel zal worden, hoe goed je ook je best doet om dit te voorkomen.

Is dat erg? Allesbehalve. Er is bij het ontwerpen en bouwen van een auto niet voor niets gekozen voor materialen en afwerkingen die bestand zijn tegen vocht en vuil, zeker aan de buitenkant. Dat betekent niet dat je de boel maar gewoon de boel moet laten, zo nu en dan even door de wasstraat is geen overbodige luxe, maar verwachten dat je je auto continue net zo schoon kunt houden als op dag 1, dat is niet realistisch.

Houd de schade beperkt

Auto’s zijn gemaakt om te gebruiken, en kunnen dus best tegen wat vuil en vocht. Er zijn echter ook onderdelen die wel wat kwetsbaar zijn op dat gebied. De buitenkant is voorzien van een laklaag, die het metaal extra beschermt tegen aantasting van buitenaf. Zorg dat je vuil niet al te lang aan de buitenkant van je auto laat zitten: dit kan de laklaag op den duur aantasten, of eventuele beschadigingen aan het zicht onttrekken. Op die manier kunnen vocht en vuil het materiaal onder de lak aantasten, en dat wil je niet.

Ook binnen is de auto redelijk beschermd tegen vocht en vuil, en hoef je je dus geen zorgen te maken als je eens met modderige voeten de auto in stapt. Zorg er echter wel voor dat het vocht niet te lang op de bodem van je auto aanwezig blijft, dan zou het kunnen gaan roesten. Dit kun je voorkomen door te kiezen voor losse automatten op maat van Just Carpets. Deze nemen al het vocht en vuil prima op, en kunnen gemakkelijk verwijderd worden zodat je ze kunt laten drogen of reinigen. Op deze manier is het niet erg meer als je auto af en toe eens vies wordt door vieze schoenen: je maakt het tenslotte net zo gemakkelijk weer schoon!