Selecteer een pagina

Tijdens het aanschaffen van een nieuwe auto let iedereen op de juiste onderdelen. Hoe voelt het stuur? Heeft de auto een goede vering, of juist weinig? Het is noodzakelijk om te bepalen welke onderdelen in je auto voorrang hebben. Om je een beetje op weg te helpen, zullen we wat onderdelen van de auto uitleggen.

De significantie van auto-onderdelen

Auto’s bestaan uit grote onderdelen zoals de motor, wielen en de carrosserie. Vervolgens bestaan deze onderdelen uit kleinere onderdelen zoals ventieldopjes, spiegels en filters. Elk onderdeel heeft zijn eigen doel. Mocht er een onderdeel ontbreken, kan dit tot negatieve consequenties leiden voor de auto.

De radiateur

De radiateur in een auto speelt een grote rol bij het koel houden van de motor. Zonder de radiateur zou de verbrandingsmotor al snel verhit raken. Om de motor koud te houden, vangt de radiateur het warme water in kleine buisjes op, waardoor het in de radiateur terecht komt.

De uitlaat

Via de uitlaat, zoals de naam al verklapt, zorgt dat uitlaatgassen de auto verlaten. De uitlaat bevindt zich aan de onderkant van een auto, zoals die bij de Mazda CX-5 bijvoorbeeld aan de linkerkant zit.  Naast het uitstoten van uitlaatgassen, zorgt de uitlaat ook voor het dempen van het geluid.

De bumper

Zonder een bumper zou de auto niet de weg op kunnen. Dit onderdeel zorgt voor veiligheid tijdens het rijden, omdat het dient als een beschermingsmaatregel om de auto op te vangen van een klap. De bumper kan op de voorkant van een auto worden gevonden.

Distributieriem

De distributieriem is een van de meest belangrijke onderdelen van een auto. Zodra deze het begeeft, zal de auto stoppen te rijden. De kans op motorschade verhoogt hierbij en zullen de kosten veel hoger oplopen dan het vervangen van de riem. Het is dan ook aanbevolen om de distributieriem te vervangen voordat de auto op de 100.000 kilometer komt.

Onderdelen vervangen

Dit zijn natuurlijk nog lang niet alle onderdelen, maar het is een begin. Het is belangrijk om te herkennen welke onderdelen aan vervanging toe zijn als het zover is. Zo zou dit het geval kunnen zijn na een Apk-keuring. Als je er niet zeker van bent wanneer het tijd is iets te vervangen, kan de auto naar de garage worden gebracht. Zo kan een professionele monteur advies geven over de onderdelen. Wil je toch liever zelf aan de slag? Begrijpelijk want dat is natuurlijk goedkoper dan een monteur. De beste onderdelen voor de juiste prijs vind je hier op Motor-Doctor.nl