Selecteer een pagina

Steeds meer mensen komen als expat naar Nederland toe, om hier voor een korte of een langere periode te wonen en werken. Om het verblijf zo comfortabel en goed mogelijk in te richten, zijn er een aantal zaken die geregeld kunnen worden. We benoemen ze in dit artikel!

Auto huren

Als je graag van A naar B gaat in je eigen auto, is het slim om een auto te huren. Zo heb je zelf een auto voor de deur staan, die je gewoon continu kunt gebruiken. Wel zo fijn! Met shortlease kun je een auto huren voor de periode die jou uitkomt. Denk aan een huurperiode van een maand, of een aantal maanden. De auto kun je ophalen op allerlei locaties in het land. Denk aan een auto huren Haarlem, waar je de auto ook prima kunt ophalen als je in Amsterdam gaat wonen. Met plezier kun je zo op pad gaan, en ook eenvoudig meer van Nederland ontdekken!

Woning om te verblijven

Een fijn onderkomen om te kunnen verblijven is natuurlijk ook wenselijk. Het kan zo zijn dat de werkgever dit voor expats regelt: dan hoef je er zelf gelukkig nauwelijks naar om te kijken. Anders kun je zelf op zoek gaan naar een woning, via bijvoorbeeld bedrijven die woningen verhuren. Er zijn ook woningen te vinden die speciaal aan expats worden verhuurd: het kan handig zijn om hiernaar op zoek te gaan. Op die manier kun je zo snel mogelijk je ideale huisje vinden.

Verzekeringen afsluiten

Het ligt aan de verzekeringen die je al hebt en aan de lengte van je verblijf, maar het kan raadzaam zijn om in Nederland bepaalde verzekeringen af te sluiten. Denk aan een zorgverzekering. Zo voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

Huisarts en tandarts zoeken

Je hoopt natuurlijk dat het niet nodig is, maar je kunt er maar beter wel aan denken: schrijf je in bij een huisarts in de buurt. Mocht het nodig zijn, kun je hier dan gewoon terecht. Je kunt ook aan andere zorg denken, zoals de tandarts. Al is het simpelweg voor de periodieke controle: het is fijn om te weten dat er een plekje voor je vrij kan worden gemaakt. Zeker als je wat langer in het land verblijft!

Bankrekening openen

Ten slotte kan het verstandig zijn om een Nederlandse bankrekening te openen. Er wordt in Nederland bijvoorbeeld niet overal een creditcard geaccepteerd. Daarom kan het makkelijker zijn om een reguliere pinpas aan te vragen. Dit kan bijvoorbeeld ook voordelig uitpakken als de pas waarmee je doorgaans betaalt een andere valuta kent, en steeds moet worden omgerekend. Het is vrij eenvoudig om een nieuwe pas aan te vragen, die je met gemak overal kunt gebruiken. Zo tref je de juiste voorbereidingen!