Selecteer een pagina

Steeds meer mensen hebben geen eigen auto meer in hun bezit, maar leasen er eentje. Dat verloopt heel vaak via de werkgever, die regelmatig gunstige leaseregelingen aanbiedt, maar het kan ook privé. Twijfel je of leasen voor jou ook de beste keuze is? Deze drie argumenten worden door veel mensen genoemd om te kiezen voor lease in plaats van koop.

Geen hoge aanschafkosten meer

Een hele belangrijke reden om te kiezen voor een lease auto, is het wegvallen van de aanschafkosten van de auto. Deze kunnen bij een nieuwe auto, zeker als je een beetje een dure smaak hebt, echt behoorlijk aan de hoge kant zijn. Zo hoog misschien wel dat je overweegt om een lening af te sluiten om ze te kunnen betalen.

Door te kiezen voor een lease, hoef je het bedrag niet in één keer op te hoesten, en sta je ook niet in het rood bij je bank. Nee, de leasemaatschappij schaft de auto aan en is en blijft daarvan de eigenaar. Jij mag er echter in rondrijden alsof hij van jou is, zolang je maar netjes iedere maand de rekening betaalt. Lease je de auto privé, dan is het natuurlijk wel van belang dat je goed doorrekent of je deze kosten echt iedere maand kunt missen; je gaat tenslotte wel een overeenkomst aan voor meerdere jaren.

Je kunt nog eens veranderen

Vind je het leuk of belangrijk om iedere paar jaar je auto in te kunnen ruilen voor een nieuwe? Dan kan overstappen op leasen ook een prima idee zijn. Een leasecontract kent doorgaans een vooraf vastgestelde loopduur. Zit deze erop, dan kun je vaak je auto netjes inleveren en een nieuwe lease aangaan voor een nieuwe auto. Zo kun je er gemakkelijk voor zorgen dat je iedere paar jaar in een nieuwe auto weg kunt rijden, zonder je zorgen te hoeven maken over zaken als de inruilwaarde.

Misschien betaalt de baas wel mee?

Ga je de auto zakelijk leasen, omdat je werkgever een leaseregeling aanbiedt? Dan kan leasen extra aantrekkelijk zijn. Je moet je er uiteraard even goed in verdiepen, maar in aardig wat gevallen is leasen via de baas fiscaal aantrekkelijk te noemen. Daarnaast kan het ook nog eens zo zijn dat je werkgever (een deel van) de kosten op zich neemt, of je brandstofkosten (deels) vergoedt, bij wijze van reiskostenvergoeding. Zeker wanneer je werkgever aardig meebetaalt, is zakelijk leasen doorgaans veel goedkoper dan zelf een auto bezitten. Handig om je daar eens in te verdiepen dus, want rondrijden (deels) op kosten van de baas, dat voelt extra fijn!