Selecteer een pagina

Het kan voorkomen dat je zakelijk een auto nodig hebt, maar vaak zit je niet te wachten op die lange leasecontracten. Je kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld met het openbaar vervoer te reizen maar dat is ook niet altijd een pretje. Je bent altijd afhankelijk van tijden en je kunt niet veel spullen meenemen. Er is nu een nieuwe dienst op de markt namelijk shortlease. Vandaag lees alles wat je moet weten over shortlease.

Wat is shortlease?

Je kunt het eigenlijk al aan de naam zien. Voor een korte periode een auto leasen/huren. Nu zul je vast denken dat hier een addertje onder het gras zit, maar dit is niet het geval. Natuurlijk ligt het maandelijkse bedrag iets hoger dan een normaal leasecontract, maar er komen geen onverwachte kosten bij. Bij een normaal leasecontract moet je vaak boetes betalen als je te vroeg of te laat je auto weer inlevert. Bij shortlease weet je precies hoeveel je kwijt bent over een bepaalde periode.

Voor wie is shortlease interessant?

Shortlease is vooral interessant voor mensen die seizoensgebonden werk hebben. Veel bedrijven kiezen ook voor deze dienst als personeel nog in een proefperiode zit. Zo beperk je ook het financiële risico. Je kunt altijd profiteren van verschillende shortlease aanbiedingen.

Waar betaal ik voor?

Bij shortlease betaal je een vast bedrag per maand. Kosten als wegenbelasting, afschrijving, onderhoud en de verzekering zijn hierbij inbegrepen. De brandstof is niet bij het maandelijkse bedrag inbegrepen. Zo heb je een duidelijk overzicht hoeveel je elke maand ongeveer betaald. Je hoeft je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld de restwaarde.

Wanneer is shortlease interessant?

Shortlease is een mooie uitkomst voor mensen die een zakelijke auto voor een korte periode nodig hebben. Wil je bijvoorbeeld vanuit Groningen een weekend weg of ga je 2 weken of vakantie dan is shortlease is niet echt geschikt. In dat geval kun je beter een busje huren in Groningen.

Tot slot

Shortlease is een mooie uitkomst om het financiële risico te beperken. Bij een traditioneel leasecontract zit je vaak vast aan lange contracten waar je moeilijk vanaf kunt komen. Vergeet niet de Zakelijke autoverzekering