Selecteer een pagina

Er zijn verschillende manieren om een auto te leasen. Zo kun je kiezen voor zakelijke shortlease of prive shortlease. Maar wat is nu eigenlijk voordeliger? In deze blog gaan we dieper in op deze vraag en bekijken we de verschillen tussen deze twee vormen van leasen.

Wat is zakelijke shortlease?

Zakelijke shortlease is een vorm van leasen waarbij je als ondernemer een auto least voor een korte periode, meestal tussen de 1 en 24 maanden. Het grote voordeel van zakelijke shortlease is dat je niet vastzit aan een langdurig contract, zoals bij reguliere lease. Dit kan voordelig zijn voor ondernemers die bijvoorbeeld tijdelijk extra vervoer nodig hebben of voor startende ondernemers die nog niet zeker weten hoeveel ze gaan rijden.

Wat is prive shortlease?

Prive shortlease is eigenlijk hetzelfde als zakelijke shortlease, maar dan voor particulieren. Ook hierbij lease je een auto voor een korte periode, maar dan als privépersoon. Het grote voordeel van prive shortlease is dat je geen grote investering hoeft te doen in een nieuwe auto en dat je niet vastzit aan een langdurig contract. Dit kan voordelig zijn voor mensen die bijvoorbeeld tijdelijk een auto nodig hebben of voor mensen die niet willen vastzitten aan een langdurig leasecontract.

Wat is voordeliger?

De vraag of zakelijke shortlease of prive shortlease voordeliger is, is lastig te beantwoorden. Het hangt namelijk af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Als ondernemer kan zakelijke shortlease voordeliger zijn omdat je de kosten kunt aftrekken van de belasting. Daarnaast zijn er vaak gunstige tarieven voor zakelijke shortlease. Echter, als particulier kan prive shortlease voordeliger zijn omdat je geen bijtelling hoeft te betalen en je geen grote investering hoeft te doen in een nieuwe auto.

Uiteindelijk is het dus belangrijk om goed te kijken naar jouw persoonlijke situatie en wensen voordat je een keuze maakt tussen zakelijke shortlease of prive shortlease. Beide vormen van leasen hebben hun eigen voordelen en het is aan jou om te bepalen wat het beste bij jou past. Hopelijk heeft deze blog je wat meer inzicht gegeven in de verschillen tussen deze twee vormen van leasen. Succes met het maken van jouw keuze!