Selecteer een pagina

De afgelopen jaren is er een nieuwe trend ontstaan in de wereld van autorijden: deelauto's. Deze auto's worden gedeeld door meerdere gebruikers en zijn een duurzamer alternatief voor het bezitten van een eigen auto. Maar hoe werken deze deelauto's precies en wat zijn de voordelen ervan?

Wat zijn deelauto's?

Deelauto's zijn auto's die gedeeld worden door meerdere gebruikers. Dit kan zowel particulier als zakelijk zijn. Het idee achter deelauto's is dat niet iedereen een eigen auto hoeft te bezitten, maar dat er gebruik gemaakt kan worden van een gedeelde auto wanneer dat nodig is. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van auto's en daarmee ook voor een vermindering van het aantal auto's op de weg.

Voordelen van deelauto's

Het gebruik van deelauto's heeft verschillende voordelen. Allereerst is het een duurzamer alternatief voor het bezitten van een eigen auto. Doordat er minder auto's op de weg zijn, wordt er ook minder CO2 uitgestoten. Daarnaast is het ook financieel voordeliger, omdat je alleen betaalt voor de tijd dat je daadwerkelijk gebruik maakt van de auto. Ook hoef je je geen zorgen te maken over onderhoudskosten en verzekeringen, dit wordt allemaal geregeld door de aanbieder van de deelauto.

Operational lease auto en zakelijke occasion lease

Een veelvoorkomende vorm van deelauto's is de operational lease auto. Dit is een zakelijke leasevorm waarbij de auto niet wordt gekocht, maar gehuurd voor een langere periode. Hierbij zijn alle kosten inbegrepen, zoals onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Een andere optie is de zakelijke occasion lease, waarbij gebruik wordt gemaakt van tweedehands auto's. Dit is een voordelige optie voor ondernemers die niet veel kilometers maken en geen nieuwe auto nodig hebben.

De toekomst van deelauto's

Deelauto's zijn een groeiende trend en steeds meer mensen en bedrijven maken er gebruik van. Het is een duurzamer en financieel voordeliger alternatief voor het bezitten van een eigen auto. Ook in de toekomst zullen deelauto's een belangrijke rol spelen in het verminderen van het aantal auto's op de weg en het bevorderen van duurzaamheid.

Ben jij al bekend met deelauto's? Het is zeker de moeite waard om eens te onderzoeken of het ook voor jou een interessante optie is. Zo draag je bij aan een duurzamere wereld én bespaar je ook nog eens op kosten. Een win-win situatie dus! Probeer anders ook zakelijke occasion lease auto's!